Evenimente

”UE mă ajută să-mi apăr drepturile”

Marți, la Casa-internat pentru copii cu dizabilități mentale (băieți) din Orhei, în prezența discipolilor și a personalului, Asociația “Keyston Moldova” a lansat Campania națională de informare și promovare a drepturilor persoanelor cu dizabilități care locuiesc în instituțiile rezidențiale, cu genericul: ”Uniunea Europeană mă aîută să-mi apăr drepturile”, desfășurată în cadrul proietului ”Promovarea și monitorizarea drepturilor persoanelor cu dizabilități mentale din instituțiile rezidențiale cu profil psiho-neurologic, susținut financiar de către Uniunea Europeană”.

După cum a declarat în cadrul acțiunii dna Parascovia Munteanu, coordonatoare proiecte la “Keyston-Moldova”, campania se va desfășura în perioada ianuarie-iunie în raioanele Orhei, Hâncești, Dubăsari, Soroca, Edineț și municipiul Bălți.

”Echipa “Keystone” se va deplasa în aceste localităţi și va desfășura activități de informare și sensibilizare pentru persoanele cu dizabilități, angaîații instituțiilor și membrii comunităților. Avem un microbuz dotat cu literatură și alte materiale ilustrative, care va sta câte trei zile în fiecare instituție și câte două zile în comunitate” a relatat dna Munteanu.

Diana Chicuș, directoarea Casei-internat din Orhei a opinat că proiectul este binevenit:

”Are loc procesul de dezinstituționalizare a  contingentului de beneficiari ai instituției, peste 100 din ei fie trăiesc în comunitate, fie în familiile lor. Dar pentru a se simți liberi discipolii noștri trebuie să fie informați asupra drepturilor  lor, așa ca libertatea să nu fie pentru ei o povară”, a  spus dna Chicuș.

După cum a precizat Parascovia Munteanu, prețul proiectului este evaluat la peste 368 000 euro, din care 95 % sunt bani oferiți de UE  prin Instrumentul European pentru Democrație și Drepturile Omului.

    Ion Cernei

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker