Social

Ala Nemerenco către Chicu: O mostră de adresare de ne-Premier. De parcă ați discuta la gard cu moș Ion un subiect de „jăle” mare

Ala Nemerenco către Chicu: O mostră de adresare de ne-Premier. De parcă ați discuta la gard cu moș Ion un subiect de „jăle” mare.

Ex-ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a venit cu o critică dură săptămână trecută la adresa actualului Guvern, menționând că acesta este de vină de situația alarmantă privind numărul mare de cazuri de COVID-19.

În replică, Chicu i-a sugerat fostei ministre să meargă mai bine într-un spital să ajute medicii, dar să nu critice pe Facebook.

Acum Nemerenco îi amintește lui Ion Chicu că un premier nu trebuie să cheme lumea la responsabilitate când el personal și toată elita puterii le-a oferit acestora doar exemple de iresponsabilitate cu nunți, cumătrii și sindrofii.

Exact o săptămână în urmă domnul premier arunca săgeți în limbaj de mahala că prezentarea realității despre situația cu COVID sunt speculații și aberații și denigrează Republica Moldova. 

Domnule Premier, reiese că cele declarate de dumneavoastră astăzi sunt speculații, aberații și denigrează Republica Moldova? Mă opresc aici, căci celelalte comentarii ale Dvs de atunci erau chiar de mahala. Dar puteți să vi le atribuiți și pe ele. 

O mostră de adresare de ne-Premier. Dvs trebuie să mobilizați, dle Chicu prin discursul dvs, să clădiți încredere, nu să repetați de zeci de ori „din păcate”, „nu sunt”, „nu avem” de parcă ați discuta la gard cu moș Ion un subiect de „jăle” mare. Un premier ar trebui să raporteze oamenilor ce acțiuni concrete întreprindeți să-i apărați de molima asta, nu să spuneți că vă veți ruga domnului ca oamenii de cultură să supraviețuiască când le-ați închis sălile de teatru. Nu să chemați lumea la responsabilitate când Dvs personal și toată elita puterii le-ați oferit doar exemple de iresponsabilitate cu nunțile, cumătriile și sindrofiile voastre. Nu să vă jeluiți că nu aveți personal medical, când Dvs personal ați luat decizii de a pune presiune nebună pe sistemul spitalicesc cu testarea doar a simptomaticilor, când orice student de la medicină vă poate explica că în orice infecție explozia poate fi oprită doar prin măsuri de stopare a răspândirii ei, prin măsuri de prevenire, și nu prin tratament. 

Acesta nu este un discurs de premier. E un discurs de offf și văleleu. Și mă ia groaza să vă văd la ședința ONU prezentând cazul de ‚succes” al Republicii Moldova….”, a scris Nemerenco.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker