Politic

Aproape tot soldul disponibil a fost pus la dispoziţia preşedintei raionului

Consiliul Raional Rezina a aprobat în şedinţa extraordinară din 25  ianuarie c. o decizie, prin care a majorat partea de cheltuieli a bugetului raional pentru anul 2017 cu suma de 11,129 milioane de lei. Sursă de rectificare a bugetului a servit soldul de mijloace financiare constituit în urma executării bugetului raional pentru anul 2016.

Astfel, 10 milioane de lei din acest sold au fost alocați aparatului președintei raionului pentru asigurarea activității Consiliului Raional, achitarea contribuțiilor și a unor indemnizații angjîaților aparatului, organizarea concursurilor, alte activități de ordin administrativ.

La fel, se prevede că din aceste finanțe 588 de mii de lei vor fi valorificați pentru reparația unui segment al drumului public Șoldănești-Alcedar-Boșernița și a drumului ce duce spre Roșcanii de Jos, cât și pentru „întreținerea drumurilor publice locale – 120 mii de lei” Alţi 2,92 milioane de lei vor fi cheltuiți pentru reparaţia celor două săli de şedinţe din incinta Palatului raional de Cultură Rezina.

Rectificarea bugetului mai prevede alocarea din componenta  raională a sumei de 1,19 milioane de lei pentru susținerea activităților Gimnaziilor Horodiște, Țareuca, Bușăuca, Solonceni, Pereni, Pripiceni-Răzeși, Păpăuți și a școlilor primare Ghiduleni și Ciorna.

Ion Perciun

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker