Social

Pentru jignirea medicilor sau lucrătorilor medicali vor fi stabilite pedepse

Pentru jignirea medicilor sau  lucrătorilor medicali vor fi stabilite pedepse .

Conform unui proiect de lege votat unanim la 20 noiembrie c. în Parlament, în Codul penal și Codul contravențional au fost întroduse două articole noi, care definesc statutul de medic și lucrător medical, dar și norme menite să protejeze cadrele medicale aflate în exercitarea funcțiunii și în alte spații decât spitale.

De asemenea, în Codul contravențional sunt stabilite pedepse pentru ultragierea medicilor şi lucrătorilor medicali, adică jignirea premeditată a onoarei, demnității sau reputației profesionale a acestuia în exerciţiul obligaţiilor de serviciu, care până acum nu erau prevăzute în legislație. 

Reporter “C”

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker