Evenimente

Taxele rutiere nu vor fi incluse în accizele la carburanți

Includerea taxelor rutiere în accizele la produsele petroliere a fost exclusă din proiectul privind măsurile de politică fiscală și vamală pentru anul 2021.

Astfel, se va menține sistemul actual de taxe rutiere. Despre aceasta anunță Ministerul Finanțelor, ca urmare a consultărilor publice, transmite ştiri.md cu referire la IPN.

Alte prevederi ce au fost excluse țin de majorarea accizului suplimentar stabilit pe valoarea autoturismelor, dar și de ajustarea regimului fiscal aplicat persoanelor care desfășoară activitate profesională în sectorul justiției.

Potrivit Ministerului Finanţelor, nu și-au găsit finalitate în proiectul de lege prevederile ce țin de uniformizarea cotei impozitului pe venit de la darea în locațiune a bunurilor imobile între persoanele fizice. Respectiv, se va menține cota de 7%.

Nu se regăsesc în proiect nici prevederile ce țin de excluderea taxei pentru câini și a taxei de organizare a licitațiilor și loteriilor pe teritoriul unității administrativ-teritoriale, precum și cele ce se referă la excluderea plății pentru emisiile de poluanţi ale surselor staţionare și plății pentru deversările de poluanţi.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker