Politic

Să ne apărăm fiinţa naţională

Moldovenii îşi duc viaţa ca pe un blestem şi nu prea înţeleg ce se întâmplă cu ei şi de ce merg din rău în mai rău. Încercările lor timide sau zgomotoase de-a lungul istoriei de a ieşi, vorba cronicarului, „de sub vremi”, nu prea au dat rezultate. Dimpotrivă, au adâncit sentimentul neputinţei, zădărniciei şi împăcării cu soarta de sclav.

În popor, povara capului plecat a fost totdeauna mai puternică decât îndemnurile unor mari oameni ai neamului la libertate, solidaritate şi unitate naţională. După fiecare bătălie, chiar şi atunci când aveau victoria deplină, ei nu aveau curajul să se ridice şi să înceapă o viaţă nouă, demnă şi liberă. O singură dată moldovenii au rupt lanţurile robiei, au fugit de la stăpânul fioros şi s-au reîntors Acasă. Atunci, în martie 1918, ei au ieşit primii de sub blestem, au ieşit de „sub vremi” şi au revenit la neamul lor, la vatra milenară a românimii. Timp de două decenii, în cadrul statului unitar român, moldovenii au renăscut, s-au afirmat şi au devenit stăpâni în propria lor casă, de altfel ca şi fraţii lor ardeleni, munteni, dobrogeni, olteni, bucovineni, bănăţeni sau maramureşeni.

 Apoi, sub şenilele tancurilor sovietice, totul s-a prăbuşit în iunie 1940 şi în august 1944. Moldovenii au fost rupţi cu forța din Ţara lor şi au fost băgaţi în închisoarea popoarelor, în Rusia sovietică. Elitele lor, apărute cu atâta greu, au fost exterminate sau condamnate să putrezească prin lagărele siberiene, iar mulţimilor paralizate de spaimă, Moscova le-a răpit memoria şi identitatea adevărată, transformându-le treptat în homo sovieticus sau în mancurţi. Reamintesc cititorilor că „mancurtul” simbolizează robul perfect, care în urma unui tratament criminal aplicat de stăpânul său, îşi pierde memoria, îşi uită părinţii, neamul, baştina, etnia, ţara şi, la comanda stăpânului, îşi ucide propria mamă. Ei, iată, această specie nouă, hibridă, anormală, specie de mutanţi, de mancurţi, de colaboraţionişti a devenit dominantă în Moldova sovietică, apoi şi în cea pretins independentă. Atât partidele politice naţionale apărute pe ruinele imperiului, cât şi intelectualitatea au neglijat în foarte mare măsură mentalităţile comunizate ale moldovenilor, moştenirea sovietică în ansamblul ei şi numărul mare de mancurţi, elemente care adunate împreună au format o bază electorală antinaţională şi antieuropeană, care i-au adus la putere pe agrarieni, interfrontişti, comunişti, socialişti, pseudodemocraţi şi oligarhi. Ca orice parazit neluat în seamă la vreme, după 25 de ani de „independenţă”, s-a înmulțit periculos și a început să amenințe întreaga R. Moldova.

Specia respectivă, concepută, născută, susţinută şi încurajată de Kremlin, a făcut şi face ravagii pe pământul Moldovei. Ea întruchipează vechiul blestem de înstrăinare de neam şi Ţară adus de ţar la 1812 şi perpetuat de la Stalin până la Putin. Misiunea speciei de mancurţi, pe care am putea-o numi „moldoivană”, este de a crea condiţii insuportabile pentru băştinaşii cu demnitate naţională şi de a-i determina astfel să-şi ia lumea în cap şi să fugă de pe pământul strămoşesc. Acum, specia şi-a ales preşedintele şi arde de nerăbdare să aducă bandiţii separatişti de la Tiraspol la Chişinău, să transforme viaţa cotidiană a cetăţenilor moldoveni într-un coşmar adevărat, să rupă şi să împartă pe bucăţi R.Moldova, cu alte cuvinte s-o „federalizeze”. Rogozin, cel care în 1992 a tras cu arma în fiii moldovenilor, va conduce şi supraveghea erupția speciei de mutanţi şi de mancurţi cuibărită deja în Preşedinţia R.Moldova. Numai cine e total rupt de realităţi şi raţiune, nu înţelege ce planuri monstruoase, elaborate de şovini, psihopaţi şi paranoici ai fostului imperiu, sunt pregătite pentru a experimenta pe seama a peste trei milioane de oameni necăjiţi şi disperaţi. Mutanţii şi mancurţii, folosind demagogia, minciuna, propaganda rusească şi populismul, au comandă să acapareze întreaga putere în R.Moldova, să organizeze un război rece împotriva României şi a Europei, să-i facă pe moldoveni să-şi părăsească baştina şi vatra strămoşească.

Este capabilă societatea moldovenească să apere libertatea, democraţia şi drepturile omului? Vor înţelege moldovenii, că dacă îşi rup lanţurile, devin liberi şi se reîntorc Acasă, iar dacă îl ascultă pe Rogozin şi marioneta sa, Dodon, îşi schilodesc rădăcinile şi se transformă în mancurţi? Este capabilă societatea noastră să se auto-deparaziteze? Cu siguranță că da, însă depinde de fiecare cetăţean. A aştepta să vină cineva de la Bruxelles sau de la Bucureşti să ne educe electoratul, să ne lecuiască de otrava dezbinării, să ne aleagă preşedintele sau deputaţii, să ne facă ordine în casă, e o iluzie deşartă. Noi, cei conştienţi şi născuţi pe acest pământ, avem datoria să oprim invazia speciei de mutanţi şi mancurţi în instituţiile statului, avem sfânta datorie să ne unim cu toţii sub flamura Tricolorului pentru a ne apăra fiinţa naţională şi drepturile de a trăi o viaţă normală, într-o Ţară normală.

 

Alecu Reniţă, ecologist

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker