Politic

Analiști politici: Guvernul Chicu și-a asumat guvernarea doar până la prezidențiale

Analiști politici: Guvernul Chicu și-a asumat guvernarea doar până la prezidențiale

Guvernul Chicu și-a asumat guvernarea doar până la prezidențiale și ar trebui să-și depună mandatul sau să fie demis. Cel puțin asta susțin unii analiști politici. Prin urmare, unii juriști consideră că dacă acest guvern nu va pleca de bună voie – va trebui ajutat de Curtea Constituțională, scrie jurnal.md

Nicolae Osmochescu, expert în drept constituțional: “El acum este un Guvern plenipotențiar până la expirarea mandatului președintelui conform hotărârii de Parlament. După asta, până la numirea noului guvern este Guvernul care exercită funcția cu anumite atribuții și competențe limitate.”

Igor Boțan, directorul executiv al Asociației pentru Democrație Participativă „ADEPT”: “Este articolul 103 din Constituție care spune foarte clar că Guvernul activează în baza unui mandat oferit de către Parlament la învestire.

Nimeni nu l-a forțat pe domnul prim-ministru să-și asume guvernarea pentru un an de zile deci invocarea acum a prevederilor Constituției că mandatul Guvernului e pe întreg termenul de activitate a Parlamentului mie mi se pare oarecum ieșită din comun. În această situație, dacă Guvernul Chicu și premierul nu-și depun mandatul oferit de Parlament, soluția este la Curtea Constituțională – cum e posibil ca un Guvern să conducă țara fără a avea un program de guvernare?”

Guvernul Chicu a fost învestit în funcție pe data de 14 noiembrie 2019. Până acum, aproape toți miniștrii votați atunci de Parlament au fost înlocuiți.

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker