Politic

Chicu: Oameni buni, dacă vreți să „scăpați” de voturile diasporei, aduceți-i acasă

Chicu: “Văd multe discuții, precum ar fi să dublăm numărul de buletine de vot. Oameni buni, noi trebuie să ne concentrăm cum să îi aducem acasă, dacă vreți să „scăpați” de voturile diasporei, aduceți-i acasă. Cel mai bine așa „scapi” de voturile diasporei”.

Premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, susține că a găsit soluția perfectă pentru a readuce diapora acasă. Într-un interviu oferit pentru Europa Liberă, Ion Chicu vorbește despre măsurile adoptate.

Conform spuselor lui Chicu, Guvernul a adoptat măsuri concrete, care se regăsesc în bugetul pentru anul 2021. Acesta afirmă că Guvernul a alocat 200 de miliaone de lei în bugetul din 2021 anume pentru diasporă.

Am alocat 200 de milioane în bugetul pentru 2021, pentru subvenționarea impozitelor salariale anume pentru ei. Dacă au revenit în țară și sunt angajați la serviciu, statul plătește pentru ei acele impozite salariale – 42-45% din fondul de salariu. Acest mecanism funcționează acum, dar la anul dedicat pentru aceste categorii de cetățeni, care trebuie să revină în țară“, a declarat Ion Chicu.

Totodată, Chicu a declarat că este convins că actualul Parlament trebuie dizolvat cât mai rapid, întrucât acesta nu mai este eficient: “Acest parlament trebuie să plece în istorie, mai ales când vedem ce elemente sunt acolo. O să facem tot ce-i posibil pentru ca acest parlament să fie dizolvat, dar fără a pune țara în pericolul unui dezastru, deci acest lucru nu poate să și-l asume nimeni.

Dacă majoritatea din parlament consideră că trebuie să fie dizolvat, pot să utilizeze orice instrument – sau se duc după ce votează bugetul, bineînțeles, în vacanță și revin în martie, ca să treacă, câte acolo zile trebuie pentru, 90 de zile îmi pare că trebuie…”

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker