Evenimente

Sute de oameni care au murit de COVID-19 stau de câteva luni în camioane frigorifice

Sute de oameni care au murit de COVID-19 stau de câteva luni în camioane frigorifice.

Sute de oameni care au murit de COVID-19 stau de câteva luni în camioane frigorifice
Morgă mobilă formată din camioane frigorifice lângă Centrul Medical Langone din New York Foto: Profimedia

Peste 600 de persoane care au murit de COVID-19, acum câteva luni, stau încă în camioane frigorifice. O parte din oameni nu au fost revendicați, iar altă parte nu au putut fi înmormântați pentru că rudele nu-și pot permite acest lucu.

Camioane frigorifice sunt parcate lângă morga înfiinţată, în aprilie, după ce a izbucnit pandemia în Statele Unite. Autorităţile oraşului New York spun că toată această situație este o tragedie şi promit că vor rezolva această problemă, relatează digi24.ro.

„Vă amintiţi ce copleşitor a fost, ce pierderi de vieţi, cum aveam cimitirele pline? Am fost nevoiţi să-i ţinem în camioane frigorifice, pentru că nu mai aveam unde să-i ducem. Mureau 800 de oameni într-o zi, într-o singură zi. Spitalele de urgenţă erau precum zonele de luptă. Nu mai aveam loc în cimitire în New York, îi înmormântau la Hart Island. Cum de nu ne amintim acest lucru?” –  a spus Andrew Cuomo, guvernatorul statului New York.

La New York au fost înregistrate, de la inceputul pandemiei, peste 600 de mii de cazuri COVID şi peste 34 de mii de morţi.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker