Util

Foştii prizonieri sovietici de război vor primi bani de la statul german

Am auzit că nemţii o să le plătească la cei care au fost prizonieri sovietici în Germania în timpul războiului. E adevărat? Dacă aceştea nu mai sunt în viaţă, vor putea primi banii soţia, copiii sau nu? Unde să ne adresăm şi până când? Ce documente trebuie?

Elena M., Şoldăneşti

 

Foştii prizonieri sovietici de război vor primi o prestaţie financiară simbolică de recunoaştere din partea Bundestag-ului (parlamentului) german. Este vorba despre foştii soldaţi ai forţelor armate sovietice, care în timpul celui de-al doilea război mondial, în perioada 22 iunie 1941 – 8 mai 1945, au fost prizonieri de război şi s-au aflat în detenţie germană, transmite IPN.

Potrivit Ambasadei Germane la Chişinău, prestaţia unică va fi în mărime de 2500 de euro. Prestaţia nu se va elibera în baza pretențiilor juridice, nu poate fi acordată altcuiva decât foştilor prizonieri personal. Cererea poate fi depusă doar de către persoana afectată sau de către un mandatar al acesteia.

Termenul pentru depunerea cererilor în acest an este 30 septembrie 2017. După expirarea acestui termen cererile nu vor mai fi acceptate. Formularele de cerere în limbile germană, engleză şi rusă, precum şi informaţii suplimentare pot fi găsite pe pagina Oficiului Federal pentru Servicii Centrale şi Probleme Patrimoniale Ne-rezolvate.

Cererile, la fel, pot fi depuse în scris la Oficiul Federal de la Berlin sau la Ambasada Germaniei la Chişinău.

Potrivit datelor Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, la finele anului 2016 în Republica Moldova erau 1271 de veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial. Ministerul nu deţine date despre numărul foştilor prizonieri de război care s-au aflat în detenţie germană.

Sursa foto: Wikiwand

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker