EvenimenteSocial

Centrul de Drept al Femeilor lansează un spot social de sensibilizare a victimelor violenței și a persoanelor apropiate lor

Centrul de Drept al Femeilor lansează un spot social de sensibilizare a victimelor violenței și a persoanelor apropiate lor.

Sora, mama, fiica, vecina sau oricare femeie din jurul nostru poate fi victimă a violenței față de femei și violenței în familie. În Republica Moldova, 73% dintre femei au suferit de violență psihologică, fizică sau sexuală pe parcursul vieții. Acest fenomen este constant, iar în perioada pandemiei de COVID-19, s-a agravat. 

În acest context, Centrul de Drept al Femeilor (CDF), cu susținerea Suediei, lansează un spot social de prevenire și combatere a violenței față de femei și violenței în familie. Spotul este conceput să sensibilizeze publicul despre gravitatea fenomenului, să îndemne persoanele apropiate victimelor să le susțină, dar și să încurajeze victimele să solicite ajutor de la cei din jur. 

Acesta promovează îndemnul de a nu suporta violența în tăcere, iar în caz de necesitate de a apela gratuit numărul de consiliere juridică: 0 800 80 000.

Potrivit datelor CDF, în primele nouă luni ale anului curent, 533 de femei au solicitat serviciile juridice, psihologice şi sociale ale instituției, față de 369 de femei asistate în aceeași perioadă a anului trecut. Doar în luna mai, în perioada carantinei, s-a înregistrat un număr record de 79 de cazuri asistate, dublu faţă de media lunară.

Ținând cont de această creștere alarmantă, CDF desfășoară în această perioadă mai multe acțiuni de informare și sensibilizare, concepute să scoată subiectul violenţei din umbra ruşinii şi a tăcerii.

Spotul social este realizat în contextul campaniei internaționale „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen”, care se desfășoară, anual, în perioada 25 noiembrie – 10 decembrie.

Acesta poate fi accesat pe canalalul de Youtube: Centrul de Drept al Femeilor

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker