Politic

Dodon, către Maia Sandu: Să nu dea Domnul ca Moldova să înceapă să se alinieze unor sancțiuni împotriva Rusiei

Dodon, către Maia Sandu: „Să nu dea Domnul ca Moldova să înceapă să se alinieze unor sancțiuni împotriva Rusiei.

Actualul președintele, Igor Dodon, vine cu o serie de replici după interviul lui Maia Sandu pentru presa ucraineană, în care aceasta a spus că nu va accepta federalizarea Republicii Moldova ca modalitate de soluționare a conflictului de pe Nistru și că în mandatul său va pleda pentru retragerea trupelor rusești de pe teritoriul stâng al Nistrului. 

„Îi recomand doamnei Maia Sandu să fie atentă la ce declarații face, deoarece de multe ori partenerii externi mari încearcă să atragă țările mici de partea lor în lupta mare împotriva oponentului. Să nu dea Domnul ca Moldova să înceapă să se alinieze unor sancțiuni împotriva Rusiei. Prin Guvern noi nu vom permite așa ceva. Politicienii înțelepți înțeleg asta. Noi trebuie să fim prieteni cu toți”, a declarat Igor Dodon. 

Totodată, Dodon este de părerea că Maia Sandu nu va putea promova o politică externă reușită așa cum a făcut-o el în 4 ani de mandat.

„Pentru Maia Sandu situația este complicată. În va fi greu să promoveze o politică externă echilibrată așa cum am promovat eu, să nu facă declarații dure împotriva Rusiei și a pacificatorilor”, a spus Dodon în cadrul unei emisiuni de la NTV Moldova.

În replică, Elena Panina, membru al comitetului pentru afaceri internaționale al Dumei de Stat, a spus că în stânga Nistrului staționează trupe de pacificatori și că Tiraspolul nu va accepta niciodată retragerea lor.

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker