Social

Ce vor “Femeile cu idei”?

  În toamna anului 2019, grupul de inițiativă „Femei cu Idei” a realizat un sondaj la care au participat peste 650 de femei de toate vârstele, din 4 regiuni ale țării. 

După cum se menţionează într-un comuncat mediatizat de grupul de iniţiativă “Femei cu Idei”, participantele la sondaj au numit 5 problemele prioritare cu care se confruntă și au venit cu soluții la următoarele probleme: 

• gunoiul mult din localitate;

• trotuarele și drumurile proaste;

• educația necalitativă din grădinițe;

• violența asupra femeilor în familie;

• calitatea proastă a apei.

În urma sondajului, participantele programului „Femei cu Idei” au elaborat Manifestul Femeilor 2020 – un program destinat femeilor active din Moldova, care vor să contribuie la soluționarea problemelor din comunitățile lor.

În cadrul acestui program participantele au posibilitatea să învețe cum să abordeze creativ o inițiativă, să genereze idei și să le transpună în realitate. 

„Participarea tuturor cetățenilor la procese decizionale stă la baza unei societăți moderne, incluzive și cooperante. În continuare vom încerca să înțelegem de ce problemele enunțate există, care sunt cauzele acestora și vom propune soluții care pot servi drept punct de pornire pentru autorități. Luarea în calcul – de către candidați și partide, dar și de către autoritățile relevante – a acestor constatări și soluții va fi un pas înainte spre democratizarea Moldovei”, menţionează sursa citată. 

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker