Evenimente

O funcţie publică vacantă cca 4 ani a fost scoasă la concurs

Consiliul Raional Şoldăneşti a anunțat concurs  pentru  ocuparea funcției publice de șef al Secției Cultură, Tineret și Sport. Funcţia dată a rămas vacantă acum circa patru ani, după decesul fostului şef, Grigore Zănoagă.  

În această perioadă a fost anunţat doar un concurs similar, dar comisia de concurs n-a reuşit să desemneze persoana potrivită pentru funcţia dată. Astfel, circa patru ani, interimatul funcţiei de şefă a Secţiei Cultură, Tineret și Sport a fost exercitat de Valentina Rotari, angajată a acestei instituţii. 

  Asta în situaţia când articolul 49 “Interimatul funcţiei publice de conducere” din Legea nr.158 cu privire la funcţia publică şi statutul funcţionarului public prevede:

(1) Exercitarea temporară a unei funcţii publice de conducere se realizează prin asigurarea interimatului de către funcţionarul public din aceeaşi autoritate publică care îndeplineşte condiţiile de bază şi cerinţele specifice prevăzute în fişa postului aferentă funcţiei publice pentru care se asigură interimatul şi care nu are sancţiuni disciplinare nestinse în condiţiile prezentei legi… 

(2) Dacă funcţia publică de conducere este vacantă, prevederile alin.(1) se aplică de către persoana/organul care are competenţa legală de numire în funcţie pe o perioadă de cel mult 6 luni pe an.

(3) Perioada specificată la alin.(2) poate fi prelungită cu cel mult 6 luni dacă autoritatea publică a organizat concurs şi funcţia publică nu a fost ocupată, în condiţiile legii.

  Decizia respectivă a Consiliului Raional Şoldăneşti stipuleaz, că „Posibilităţi de ocupare а funcţiei publice de conducere vасаntă şеf al Secţiei Cultură, Tinеrеt şi Sport рrin рrоmоvаrе sau trаnsfеr, nu există.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker