Politic

Schimb de replici în Parlament între PAS și PSRM

Un schimb de replici acide a avut loc în Parlament între partidele PAS și PSRM.

Conflictul a fost cauzat ca urmare a deciziei Curții Constituționale, ce interzice deputaților să instituie alte norme de desfășurare a ședințelor decât cele prevăzute expres în Regulamentul instituției. Hotărârea a fost pronunțată astăzi și nu toți deputații o cunoșteau.

Parlamentul are autonomia sa și reprezintă cetățenii. Noi am votat membrii CC și să aibă respect față de Parlament”, a menționat, la rândul său, deputatul PSRM, Vlad Batrîncea.

„Domnule Batrîncea, Curtea asta și a explicat, există democrație, de aceea s-a menționat că trebuie ca toate regulile adoptate în Parlament trebuie să fie prevăzute în Regulament. Nu se mai pot stabili proceduri ad-hoc că dacă sunt 5 propuneri se pun la vot, dacă-s 10 nu se pun. Toate acestea se pot face doar dacă vor fi prevăzute în Regulamentul Parlamentului. Curtea cumva a recunoscut că ce se mai făcea anterior era în contradicție cu Legea Supremă. Trebuie să ținem cont și să o aplicăm”, a declarat, la rândul său, deputatul PAS, Sergiu Litvinenco.

„Eu am dreptul la replică pentru că m-ați nominalizat. Legile și regulile există nu doar pentru adversarii politici, dar pentru toți. Îmi pare rău că cineva l-a substituit pe Sergiu Sîrbu, care scria mereu scrisori la Curtea Constituțională, nu mă întrerupeți domnule. Ați citit aici lecție de 3 minute, eu v-am ascultat. Ascultați-mă și pe mine, Colegii sunt obișnuiți doar ei vorbesc și sunt adevăr în ultimă instanță.

Acum cât ține de decizia CC, încă nu am primit motivarea, dar Curtea nu poate să ne dicteze cum noi să votăm, așa cum noi nu dictăm CC cum și ce să voteze”, a declarat Batrîncea.

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker