Electorala 2020Politic

PCRM este convins că victoria Maiei Sandu în alegerile prezidențiale i se datorează lui Igor Dodon

PCRM este convins că victoria Maiei Sandu în alegerile prezidențiale i se datorează lui Igor Dodon.

„Maia Sandu a învins la alegeri nicidecum datorită capacităților sale practice și politice. Ea a învins doar pentru că l-a avut în calitate de adversar pe Igor Dodon”, au declarat membrii partidului.

Aceștia nu intenționează să o felicite cu ocazia victoriei, ba mai mult, Partidul Comuniștilor îi propune Maiei Sandu să realizeze 2 pași concreți, dacă aceasta vrea într-adevăr să devină președinte pentru toți cetățenii țării.

„Primul: să insiste asupra revizuirii deciziei Curții Constituționale adoptate în martie, 2016 la dictarea lui Plahotniuc în interesele lui Dodon. Asta o poate face însăși Curtea Constituțională. Asta se poate face printr-un referendum. Țara trebuie să se întoarcă în câmpul juridic și constituțional. Fără asta, Maia Sandu nu are și nici nu va avea dreptul să vorbească despre legitimitatea sa în calitate de șef de stat și nici despre legalitate în țară.

Al doilea: să contribuie la dizolvarea actualei componențe a Parlamentului, care deloc nu corespunde alegerii făcute de cetățenii țării. Doar alegerile parlamentare noi în organul legislativ îi vor permite Moldovei să aibă un Parlament legitim și capabil de activitate. E necesar ca Maia Sandu să facă acești doi pași nu pentru a-și întări poziția sa în funcția de președinte. Acești doi pași sunt necesari țării și poporului Moldovei, pentru a dobândi posibilitatea de a trăi și a se dezvolta conform Legii”.

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker