Evenimente

Orheienii duc faima ţării în lume

Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Beclean, județul Bistrița-Năsăud, România a găzduit recent cea de-a IV-a ediţie a Cupei Becleanului la lupte libere şi greco-romane. Alături de sportivi din Târgu Mureş, Zalău, Deva, Iaşi, Cluj, Oneşti, Craiova, Satu Mare, Beclean, Bistriţa, Reghin au participat patru echipe din Moldova.

Reprezentativa raionului Orhei a inclus 14 sportivi din satul Brăviceni și 5 din orașul Orhei, sub conducerea antrenorilor Iurie Coica și Anatolie Popov.

“E un turneu unical. Participă sportivi din țară și străinătate. Așa ceva nu s-a mai făcut în România și o să avem lupte interesante, atât greco-romane, cât și lupte libere. Gândiți-vă că o să avem ocazia să vedem la lucru medaliați la europene și mondiale. Spre exemplu, Moldova vine cu un campion mondial și doi campioni europeni; Ucraina  – cu un vicecampion european și un campion european. De asemenea vor fi prezenți campioni naționali din mai multe țări, cei mai buni sportivi din România și vor fi lupte de calitate”,  a declarat înainte de competiții Vasile Goncear de la Clubul de Lupte Libere Beclean, organizatorul competițiilor, originar din Orhei.

La competiţie au participat copii şi tineri născuţi între 1996-2010, care au concurat în peste 59 de categorii de vârstă şi de greutate. Nouă orheieni s-au clasat pe locul I, trei au luat locul II, iar medalii de bronz au obținut patru sportivi. Mai mult, orheienii au cucerit Cupa Becleanului la lupte libere. Deplasarea echipei a fost susținută de Consiliul Raional Orhei și Primăria Brăviceni.

Victor Gherman, şef Departament Tineret, Sport

la Consiliul Raional Orhei

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker