Politic

Un milion de euro. Atât ar putea costa cetățenia Republicii Moldova. Cui aparține inițiativa

Cetățenii străini, care vor să dobândească cetățenia Republicii Moldova, ar putea-o obține mult mai „ușor” decât în prezent.

Aceștia trebuie doar să locuiască cel puțin șase luni pe teritoriul țării, să cunoască și să respecte prevederile Constituţiei, să susțină un test la limba română și să deţină un milion de euro în băncile comerciale din Republica Moldova.

Mai mult, cei un milion de euro, plasați în băncile comerciale din Republica Moldova, nu vor putea fi retrași timp de trei ani. Și asta, deoarece, retragerea banilor în primii trei ani de la plasare ar însemna pierderea cetățeniei.

Prevederile sunt incluse într-un proiect de lege, semnat de socialistul Vasile Bolea. Potrivit autorului, iniţiativa legislativă are drept scop stimularea investiţiilor străine în Republica Moldova.

Documentul nu a fost discutat marţi în cadrul sedinței Comisiei parlamentare securitate naţională, apărare şi ordine publică precum se prevedea, din motiv că autorul nu s-a prezentat, a declarat președintele Comisiei, Roman Boțan, pentru UNIMEDIA.

De menționat este că, în prezent, străinii care vor să obțină cetățenia Republicii Moldova, trebuie să locuiască legal cel puțin 10 ani pe teritoriul țării. Pentru apatrizi, refugiaţi şi beneficiarii de azil politic termenul respectiv constituie 8 ani. Totodată, cetățenia RM poate fi obținută în urma căsătoriei cu un cetățean moldovean. Căsnicia trebuie să dureze cel puțin trei ani, iar străinul să-și petreacă cei trei ani de căsnicie pe teritoriul Moldovei. Aceștia trebuie să cunoască prevederile Constituţiei și să susţină testul pentru evaluarea nivelului de cunoaştere a limbii române.

Foto simbol viza.md

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker