Evenimente

Termene noi privind achitarea taxei ecologice

Începând cu acest an, agenții economici, plătitori ai taxei ecologice, o vor putea achita până în data de 25 a lunii următoare după luna gestionară, în comparație cu data importului cum era prevăzut anterior. Tot din acest an, taxa pentru poluarea mediului, care era în gestiunea Serviciului Vamal, este administrată de Serviciul Fiscal de Stat (SFS), transmite IPN.

SFS menționează într-un comunicat de presă că taxa pentru poluarea mediului urmează a fi achitată de către persoanele juridice, indiferent de tipul de proprietate și de forma juridică de organizare. La fel, se achită de către persoanele fizice care desfășoară activitate de întreprinzător și care produc, importă sau procură de la agenții economici de pe teritoriul Republicii Moldova, care nu au relații fiscale cu sistemul ei bugetar, mărfuri sau produse în ambalaj din materiale plastice. Este vorba și despre produse în ambalaj din carton neondulat, cu sau fără folie de aluminiu sau polietilenă.

Taxa ecologică cuprinde aceleași tipuri de plăți: plata pentru emisiile de poluanți ale surselor staționare; plata pentru deversările de poluanți; plata pentru depozitarea deșeurilor de producție și plata pentru mărfurile care în procesul utilizării cauzează poluarea mediului.

Cotele pentru calcularea taxei respective sunt stabilite în dependență de tipul de marfă și produse, tipul ambalajului, cât și de capacitatea lor.

Foto simbol CUVÂNTUL

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker