Evenimente

România a eliminat mai multe taxe la serviciile consulare

Ambasada României în Republica Moldova anunță că, începând cu data de 1 februarie, sunt eliminate taxe-le aferente mai multor categorii de servicii consulare, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al misiunii diplomatice, nu se vor percepe taxe aferente pentru serviciile consulare de eliberare a unor documente de călătorie și a titlului de călătorie, pentru autentificarea înscrisurilor, orice formă de legalizare și de certificare notarială, eliberarea certificatelor de cutumă, eliberarea copiilor și a extraselor de pe actele din arhiva consulară, primirea în depozit a înscrisurilor și a altor documente, pentru serviciile în materie de stare civilă (înregistrarea căsătoriei, înscrierea certificatelor de naștere și de căsătorie străine în registrele de stare civilă românești, procurarea din țară a duplicatelor certificatelor și a extraselor multilingve, înscrierea mențiunilor pe marginea actelor de stare civilă românești, eliberarea extraselor de stare civilă).

Totodată nu se vor percepe taxe aferente pentru serviciile consulare la procurarea actelor judiciare și extrajudiciare din țară.

De la data intrării în vigoare a noii legi nu se vor mai taxa nici cererile de acordare a cetățeniei române în temeiul art. 81 din Legea cetățeniei române, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Tarifele ce urmează a fi plătite începând cu această dată, sunt disponibile pe pagina de internet a Ambasadei României.

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker