Evenimente

Ajutaţi de Crucea Roșie din Norvegia

Cu suportul material al Crucii Roșii din Norvegia, filiala Telenești a Crucii Roșii din Moldova implementează pe parcursul ultimilor două luni un proiect de susținere și prestare a serviciilor medicale și sociale la domiciliul bătrânilor solitari, persoanelor cu dizabilități, etc. din Telenești.

 

Mihai Ciobanu, responsabil pentru activitatea Societăţii de Cruce Roşie la Telenești ne-a relatat, că proiectul ajută filiala să-și mențină serviciul medico-social de îngrijire la domiciliu și să majoreze potențialul de prestare a acestui serviciu, să mărească numărul de beneficiari și de voluntari:

”La moment deservim peste 100 de persoane din orașul Telenești şi în continuare numărul lor va creşte. Ajutăm persoanele care, din lipsă de mijloace, nu se pot adresa în permanență după ajutor medical, de asemenea ajutăm serviciile de asistență socială. Deocamdată în cadrul serviciului lucrează surorile de caritate Ana Patrașcu, Tamara Cupcea și voluntara Irina Rudei. În perspectivă  dorim să mai antrenăm în activitatea noastră și alți voluntari”, ne-a relatat dl Ciobanu.

Maria Popescu, în vârstă de 82 de ani, din Telenești, ne-a spus că este satisfăcută de asistenţa din partea Crucii Roșii:

”Voluntarele mă pot contacta zilnic să mă întrebe cum mă simt. Deoa-rece îşi au locul  de muncă nu departe de casa mea, oricând le pot chema să-mi măsoare tensiunea arterială ori când îmi este prescris un tratament la domiciliu”, ne spune bătrâna.

„Scopul proiectului este de a antrena cât mai multă lume în activități de caritate, ajutor reciproc, pentru ce vom iniţia un şir de instruiri în comunitate”, a precizat dl Ciobanu.

În imagine: Mihai Ciobanu, asistând o beneficiară din satul Mihalaşa să-şi primească tratamentul medical prescris.

 

 Reporter ”C”  

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker