Util

Alarmă privind intoxicaţiile cu gaze

În ultimii ani, în sectorul locativ din R.Moldova s-a atestat o creştere considerabilă a cazurilor de intoxicaţie a persoanelor cu gaze naturale şi produse ale arderii. Astfel în anii 2015-2016 au fost înregistrate 113 cazuri soldate cu 207 persoane traumatizate, inclusiv 72 de copii şi decesul a 32 de oameni, inclusiv 2 copii.

E alarmant faptul, că în anul trecut numărul intoxicaţiilor a sporit cu 22 la sută, iar numărul persoanelor decedate – cu 257%, relatează Direcţia Salvatori şi Pompieri a Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale.

Reieşind din această situaţie, Anatolie Viniciuc, şeful Direcţiei Salvatori şi Pompieri atenţionează populaţia:

– nu folosiţi improvizaţiile la instalaţii şi aparate, acestea  prezentând pericol real de explozie şi incendii;

– la aprinderea focului întâi se aprinde flacăra (chibritul etc.), apoi se deschide robinetul de gaz;

– asiguraţi ventilarea permanentă a încăperilor în care sunt instalate aparate cu flacăra deschisă, alimentate cu gaze naturale;

– efectuaţi verificarea instalaţiilor de gaze o dată în an;

– evitaţi orice posibilitate de montare ilegală a unor racorduri la instalaţiile interioare de utilizate a gazelor naturale.

Dl Viniciuc mai accentuiază că este interzis dormitul în încăperile unde sunt aparte de încălzire neracordate la coşul de fum, lăsarea fără supraveghere a aragazelor în funcţiune.

În cazul depistării mirosului de gaze, imediat trebuie închise toate aparatele alimentate cu gaze. Nu se acţionează întrerupătoarele şi aparatele electrice, se deschid uşile şi ferestrele, se anunţă cât mai rapid posibil serviciile de urgenţă (901, 903, 904).

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker