Evenimente

Ansamblul ”Crăițele”, parte a unui nou serviciu la biblioteca din Telenești

În cadrul noului serviciu ,,Cântecele neamului la bibliotecă”, la BPR ”Vasile Alecsandri” din Teleneşti activează de aproape jumătate de an ansamblul vocal ”Crăițele”, din care fac parte şi angajatele instituției (în imagine).

 ”În timp, am cules mai multe cântece, colinde din zona Codrilor fie pe hârtie, fie înregistrate audio. Ne-am zis să organizăm  un ansamblu al nostru, ca să le păstrăm şi să le transmitem intacte generaţiilor viitoare. Astfel a luat naștere ”Crăițele”. Este şi o modalitate de a petrece timpul liber”, ne spune Aurica Dobjanschi, directoare-adjunctă.

Dna Tatiana Cojocaru, pensionară, ne-a mărturisit că îi face mare plăcere activitatea artistică de amatori:

”Mi-am descoperit un hobby unde pot să-mi valorific energia creatoare. Repertoriul pentru sărbătorile de Crăciun și Revelion din anul curent a fost unul din cele mai bogate şi diverse de când  activează „Crăiţele”.  La repetiții au participat și copiii îndrăgostiți de tezaurul muzical al neamului. Am avut câteva evoluări, chiar s-a făcut și o secvență pentru una din televiziunile de la Chișinău”, ne-a relatat dna Cojocaru.

Maria Furdui, directoarea bibliotecii este de părere că un asemenea colectiv este un prilej de afirmare pentru colegele talentate:

”Multe dintre noi în copilărie visau „să devină artiste”, ascultându-i pe faimoşii noştri interpreţi Nicolae Sulac, Tamara Ciobanu…, dar destinul ne-a fost altul. Nu am dorit ca talentul nostru să se piardă pur și simplu. Acesta a fost unul din motivele de a fonda ansamblul ”Crăițele”. Ne-am bucura dacă asemenea colective ar apărea și în alte instituții din centrul raional”, spune directoarea bibliotecii.

Ion Cernei                             

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker