Social

Săraci, dar plătim cel mai mult pe carburanţi

Marţi Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a anunţat noi majorări de tarife pentru carburanţi. Astfel în următoarele două săptămâni benzina cu cifra octanică A95 se va comercializa în R.Moldova la preţul de 18,15 lei/litrul, iar motorina – la 15,67 lei/litrul.

Nici de data aceasta ANRE nu-şi argumentează decizia, care trezeşte multe semne de întrebare. Şi iată de ce.

Potrivit unor informaţii mediatizate de http://autoblog.md/infografic despre preţurile actuale ale benzinei cu cifra octanică 95 şi motorinei în statele care înconjoară Moldova şi nu numai (în total 33 de ţări) reiese că, raportate la salariul mediu pe ţară, preţurile la carburanţi în R.Moldova sunt unele dintre cele mai mari. Infograficul publicat pe adresa nominalizată demonstrează că de un salariu mediu pe economie în Republica Moldova (5050 lei) astăzi poţi cumpăra 278 litri de benzină. La acest capitol ţara noastră s-ar poziţiona între Bulgaria şi Ucraina, care ocupă ultimele locuri printre cele 33 de ţări incluse în tăbliţă.

Conform sursei citate, cu un salariu mediu în Luxemburg pot fi procuraţi 2702 litri de benzină, în Norvegia – 2392, Austria – 1979, Olanda – 1837, Germania – 1692, Franţa -1587, Italia – 1139 litri de benzină. Acesta este unul din principalii indici ai nivelului de trai în ţările respective.

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker