Evenimente

Învingătoare în concursul „Pedagogul anului”

Ala Mândru, de la Liceul „Ștefan cel Mare” din Șoldănești, a fost desemnată învingătoare în concursul raional ”Profesorul anului”, ediția 2017. Inga Luca, de la Gimnaziul Samașcani, a învins în categoria învățători. Pe motiv că participantele în competiția educatoarelor nu au acumulat numărul necesar de puncte, primul loc în această categorie nu a fost acordat.

Finala concursului s-a desfășurat în trei etape. Potrivit Dianei Oprea, șefa Centrului Metodic al Direcției de Învățământ Șoldănești, juriul a apreciat mai întâi dosarele concurenţilor. La etapa a doua a fost evaluată măestria pedagogică a participanţilor în cadrul orelor publice. La ultima fază, aspiranții au prezentat un discurs la tema: „În numele viitorului, jur!” şi au rezolvat o eventuală situaţie psihopedagogică.

Printre profesori, cele mai multe puncte le-a acumulat Ala Mândru de la Liceul Teoretic ”Ștefan cel Mare” din Șoldănești. Locul doi i-a revenit Margaretei Ouș, profesoară de biologie la Gimnaziul Pohoarna, iar locul III – Marianei Susan din Cușmirca.

Din cei cinci pretendenți în categoria învățători, Inga Luca din Samașcani s-a dovedit a fi cea mai pregătită. Dânsa a fost urmată de Ana-Maria Ștefârță din Poiana și Natalia Barcari din Olișcani.

Experiența acumulată de-a lungul anilor a ajutat-o pe Raisa Sveclă din Olișcani să acumuleze cele mai multe puncte în concursul educatorilor, dar acestea nu au atins limita prevăzută de regulament pentru locul I şi deci i s-a oferit locul II. Pe locul III s-a clasat Valentina Carp din Cușmirca.

Organizatorii susțin că această competiție pune în valoare și promovează experiența avansată, sporește prestigiul profesiei de pedagog. În cadrul concursului ”Pedagogul anului” au participat 21 de concurenți, practic, dublu comparativ cu anul trecut.

Natalia Rotari

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker