Evenimente

Jumătate dintre moldoveni consideră oligarhii principalii vinovați de furtul miliardului

Doar 0,9% dintre moldoveni afirmă în sondajul IDIS „Viitorul” că sunt pe deplin mulțumiți de situația economică. În același timp, aproape jumătate dintre respondenți îi indică pe oligarhi drept principalii vinovați de situația proastă din țară și furtul miliardului. 

Primul sondaj din acest an, realizat de IDIS „Viitorul” în comun cu CBS-AXA, arată că 42,8% dintre moldoveni nu sunt deloc mulțumiți de situația economică din Republica Moldova, iar încă 37,5% nu prea sunt mulțumiți. 

Totodată, respondenții au fost întrebați care sunt cele mai importante probleme din Moldova care au un impact prost asupra economiei. Astfel, 53,8% dintre participanții la sondaj au indicat corupția drept problemă majoră, urmată de nivelul salariilor și pensiilor și lipsa locurilor de muncă. Pe locul patru, cu 46,2% din răspunsuri, s-a situat furtul miliardului.

De asemenea, moldovenii i-au indicat drept principalii vinovați de situația dificilă din țară pe oligarhi (47,1%), guvernările anterioare (46,7%) și guvernul actual (41,7%). Aceleași trei opțiuni sunt în topul răspunsurilor moldovenilor atunci când sunt întrebați cine se face vinovat de furtul miliardului.

În cea mai mare măsură, moldovenii văd combaterea corupției (58,4%) drept soluție pentru îmbunătățirea situației social-economice din țară. Aceasta este urmată de opțiunea schimbării conducerii țării (31,7%) și îmbunătățirea cadrului legal (25,1%).

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1100 de oameni din 13 regiuni ale țării, în perioada 18-27 ianuarie.

Foto simbol agora.md

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker