Evenimente

„Frăția Teleneștenilor de Pretutindeni” în vizită la intelectualii pensionari

Acum câteva zile, membrii Consiliului de administrare al Asociației „Frăția Teleneștenilor de Pretutindeni”, Tudor Bogdan și Nicolae Nastas au vizitat la domiciliu mai mulți  foşti profesori, medici, s-au interesat de viața, problemele cu care se confruntă,  înmânându-le totodată câte un cadou din partea Asociației.

Dl Nicolae Nastas, care este și secretarul CO Telenești a relatat pentru ”C” că ”Frăția Teleneștenilor” şi-a propus între alte activităţi și patronajul asupra intelectualilor din oraș, care după pensionare sunt, în virtutea mai multor circumstanţe, daţi uitării de societate: 

”Dna Eudochia Sergheievici, învățătoare, care în curând va împlini vârsta de 90 de ani, a fost nespus de bucuroasă să se întâlnească cu dl Tudor Bogdan, care a activat în domeniul educației. Și ceilalți profesori, medici și lucrători medicali, care au fost vizitați, sunt la o vârstă înaintată și au nevoie de atenție, de susținere din partea băștinașilor și a întregii societăți. Este vorba de foștii profesori Cornelia Jero, Lidia Vleju, Gheorghe Sava, medicul Anatol Domcenco ș.a.”- a relatat dl Nastas.  

Tudor Bogdan, care mulți ani a fost șef al Direcţiei Generale Învăţământ, Tineret şi Sport Orhei ne-a spus că a ținut neapărat să se întreţină cu intelectualii în vârstă de la Telenești:  

”Din partea „Asociației Băștinașilor” le-am adus sincere mulțumiri pentru activitatea dumnealor, le-am dorit să aibă parte de căldura recunoștinţei umane și a satisfacţiei morale, pentru că s-au dăruit comunității cu atâta desăvârșire”.

Tudor Bogdan a precizat pentru ”C” că ”Frăția Teleneștenilor de Pretutindeni” a reușit să organizeze mai multe activități, inclusiv acordarea de premii celor mai buni elevi de la gimnaziile din Telenești și Mihalașa, învingătorilor unui concurs în memoria victimelor Holocaustului, au sponsorizat concursul tinerilor poeți ”Pe o ramură de grai”, iar acum adună contribuția pentru construcția unui complex sportiv.        

”Astfel teleneştenii împrăştiaţi prin lume demonstrează că au rămas aceiași patrioți pătimași ai baștinii pe care o dorim prosperă, o comunitate care ține la tradițiile ei. Cât privește atitudinea față de oamenii în etate – e o pildă care trebuie să aibă continuitate”- a menționat dl Bogdan.

Ion Cernei      

În imagine: Fostul profesor Gheorghe Sava este foarte bucuros de vizita lui Tudor Bogdan şi Nicolae Nastas (de la dreapta spre stânga).

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker