Politic

Pavel Filip: Actualul Parlament nu și-a pierdut încrederea în fața cetățenilor

Pavel Filip: Actualul Parlament nu și-a pierdut încrederea în fața cetățenilor.

Liderul PD este convins că cele 4 formațiuni politice majoritare din Parlament ar putea să formeze o coaliție, iar Partidul Democrat își asumă rolul de moderator.

„Haideți să le luăm pe rând. Avem o parte din deputați care au migrat dintr-o parte în alta, acest segment și-a pierdut legitimitate, dar avem 4 formațiuni politice PSRM, PDM, PAS și Platforma DA care au legitimitate în parlament, de aceea cele 4 intr-un moment deosebit își pot consolida eforturile și să formeze o coaliție. 

PDM e unica formațiune autentică fără un candidat în prezidențiale. Acum toți au nevoie de un mediator cu care să se așeze la masă și să încercăm să construim ceva. Haideți să demonstrăm că ne gândim la cetățeni și la țară”, a declarat liderul PD. 

Totodată, Pavel Filip este de părerea că eventualele alegeri parlamentare anticipate ar duce la o catastrofă și haos în țară: „Alegerile anticipate sunt catastrofă. Avem 2019 pierdut, 2020 va fi pierdut din cauza pandemiei și încă 2021 dacă iar alegeri. 3 ani pentru Moldova sunt foarte mulți, ulterior orice configurare nu va putea ajuta țara”, este de părere Filip. 

În Parlamentul Republicii Moldova nu există o majoritate clară. PSRM este cea mai mare fracțiune cu 37 de deputați. Fracțiunea PAS are 14 legislatori, PD 11 și Platforma DA 11. 2 deputați neafiliați, 1 independent și alți 14 formează grupul Pentru Moldova creat din deputații Șor și cei plecați de la Pro Modlova care a rămas cu alți 11 deputați.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker