Social

Hepatita virală A face ravagii în raionul Orhei

Timp de două luni, într-o singură localitate din raionul Orhei au fost înregistrate aproape 20 de cazuri de hepatită virală A. Virusul periculos i-a atacat pe copiii din grădiniţa şi gimnaziul satului Voroteţ, comuna Chiperceni – ambele instituţii aflându-se în aceeaşi clădire, relatează www.radioorhei.info.

În perioada lunilor decembrie trecut şi ianuarie curent au fost diagnosticaţi cu hepatită virală A 4 preşcolari şi 15 gimnazişti, iar în prima săptămână a lunii februarie au fost înregistrate încă 2 îmbolnăviri.

Potrivit datelor Centrului de Sănătate Publică Orhei, numărul îmbolnăvirilor cu hepatită virală A, înregistrate în raionul Orhei în ultimele două luni este deja mai mare decât totalul cazurilor din precedenţii 8 ani când, în perioada 2008-2015, au fost înregistrate numai 14 îmbolnăviri.

De notat că în anul 2016, în raionul Orhei a mai existat un focar al infecţiei – în satul Zahoreni. Aici, în lunile februarie-martie au fost diagnosticaţi cu hepatită virală acută câţiva copii din gimnaziul din localitate, precizează sursa citată.

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker