Electorala 2020Politic

CEC s-a răzgândit: În turul II al prezidențialelor va fi organizat un exit-poll la ieșirea din secțiile de votare

Comisia Electorală Centrală (CEC) a autorizat efectuarea, pe 15 noiembrie 2020, în cadrul turul doi al alegerilor prezidențiale, a unui sondaj de opinie la ieșirea din secțiile de votare (de tip exit-poll).

Asta după ce acum câteva ore, CEC anunțase că proiectul cu privire la efectuarea exit-pollului, examinat astăzi, nu a întrunit numărul necesar de voturi.

Potrivit unei note a CEC, commentate de unimedia.info, în timpul ședinței Comisiei, în procesul de numărare a voturilor membrilor CEC, s-a produs o eroare tehnică. După evaluarea înregistrării video a ședinței, s-a constatat faptul că proiectul de hotărâre a întrunit numărul necesar de voturi (a 5 membri) pentru a fi aprobat.

Exercițiul urmează a fi efectuat de Asociația obștească „SPERO” și Compania „Intellect Group” SRL. Sondajul se propune a fi realizat în 100 secții de votare de pe teritoriul Republicii Moldova.

În acest sens, Comisia a acreditat 150 de persoane desemnate să efectueze sondajul de opinie şi a aprobat modelul legitimației operatorului de interviu.

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker