Politic

Igor Șarov: PSRM blochează intenționat echivalarea diplomelor de studii din RM cu cele din România

Igor Șarov: PSRM blochează intenționat echivalarea diplomelor de studii din RM cu cele din România.

Conform ex-ministrului Educației, PSRM a blocat proiectul de echivalare a diplomelor de studii dintre Republica Moldova și România, iar argumentele aduse de ei sunt cel puțin stranii.

Au invocat că odată cu semnarea acestuia ar fi posibilități de plecare din Republica Moldova, ceea ce este o opinie cel puțin eronată. Beneficiile pentru cetățenii noștri din România sunt enorme, ca și viceversa. Cei care au absolvit 10 sau 11 clase li se echivalează studiile cu o diplomă de bacalaureat, cei care au absolvit cinci ani de studii în universități se echivalează cu diploma de master, în perioada de pre-Bologna. Se echivalează și diplomele cu grad științific. Mai sunt și sunt alte beneficii”, a adăugat Igor Șarov.

Totodată, Șarov a menționat că socialiștii au cerut amânarea acestui proiect: „ Zilele trecute vorbisem cu președintele Comisiei de politică externă, domnul Vremea, care m-a informat că la o primă ședință nu a fost cvorum, iar la cea de a două ședință reprezentanții fracțiunii socialiste au cerut amânarea acestuia”,
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker