Social

Câțiva consilieri locali din Mitoc, Orhei au ajuns în atenția Autorității Naționale de Integritate

Câțiva consilieri locali din Mitoc, Orhei au ajuns în atenția Autorității Naționale de Integritate

În atenția Autorității Naționale de Integritate au ajuns câțiva consilieri din consiliul local Mitoc. Potrivit unui comunicat al instituției, la care face referire radioorhei.info,  în cazul aleșilor locali au fost pornite cauze contravenționale pentru nedepunerea sau depunderea tardivă a declarațiilor de avere și interese personale și pentru încălcarea regimului juridic al incompatibilităților.

În total pe republică , potrivit sursei citate în perioada 02 noiembrie – 06 noiembrie 2020, inspectorii de integritate au aplicat amenzi în sumă totală de 18500 de lei, amenzile între 1500- 3000 lei fiind aplicate unui deputat din Parlamentul Republicii Moldova, unui funcționar public cu statut special din cadrul Inspectoratului de Poliție Buiucani, mun. Chișinău și la șase subiecți ai declarării din administrația publică locală.

Au fost inițiate 4 proceduri de control pe aspectele averii, conflicte de interese și incompatibilități, fiind vizați primari și funcționari publici. Din 5 acte de constatare emise, două au fost pe conflicte de interese și trei au fost de încetare. Totodată, săptămâna trecută au fost pornite 12 cauze contravenționale în privința unui procuror din procuratura raională, 4 primari, 5 consilieri locali, un director de teatru și un director de gimnaziu.

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker