Evenimente

Polițiştii ajută bătrânii din sate

Zilele trecute, șase angajați ai Inspectoratului de Poliție Telenești, între aceștea șefi de post și ofițeri de la Secția Securitate Publică, au mers la Leușeni, Văsieni și Mândrești, unde au oferit ajutor la șase familii, dar și persoane solitare, în temei bătrâni.    

Au tăiat lemne și le-au făcut focul, le-au adus apă de la fântână și le-au explicat măsurile de siguranță pe perioada rece a anului. Într-un caz, la Mândrești, poliţiştii au adus cu ei lemne de foc într-o remorcă de autoturism.

La rândul lor, bătrânii au mulțumit angajaților poliției pentru ajutorul acordat.     

Am mai fost implicați într-o asemenea activitate la începutul lunii ianuarie, când s-a stricat  timpul. De regulă, șeful de post din localitate identifică persoanele care au neapărată nevoie de ajutor – și intervenim. Trăim cu grijile, bucuriile comunităților şi îndemnăm toți cetățenii care au posibilitate, să acorde ajutor și sprijin bătrânilor singuratici, mai ales în perioada rece a anului, astfel ca asemenea fapte bune să devină o lege nescrisă pentru membrii comunității.

Alexandru Pasat, specialist principal,

Serviciul Prevenire, căpitan de poliție  

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker