Electorala 2020PoliticRezina

Pentru scrutinul din 15 noiembrie se pregătesc fraude masive?

  Luni, la o diferenţă de o oră m-au  telefonat doi buni cunoscuţi din Râbniţa, unul medic, altul profesor. Ambii au venit cu aceeaşi informaţie: autorităţile din regiune pregătesc o fraudare masivă a alegerilor prezidenţiale din 15 noiembrie.

Conducătorii instituţiilor, întreprinderilor, organizaţiilor au primit indicaţii să trimită în mod obligatoriu oamenii  la alegeri Iar a doua zi toţi trebuie să demonstreze cu ştampila din fişa de înregistrare de la buletinul de identitate că au votat, fiind atenţionaţi şi candidatul care trebuie susţinut – Igor Dodon.

În unele cazuri cei cu indicaţiile îi asigură pe alegători că dacă vor proceda întocmai cum li se spune, la întoarcere vor primi până la 800 de lei pentru un vot.  În unele cazuri apar zâzanii pentru că în loc de 400 de lei promişi pentru fiecare vot de la 01 noiembrie, votanţii au primit numai câte 100 de lei.

Organizatorii însă se străduie să-i convingă pe cei nemulţumiţi că dacă vor respecta indicaţiile, a doua zi li se va achita şi datoria de la 01 noiembrie.

 Nu ştiu cât de veridică este această informaţie, evenimentele din 15 noiembrie vor demonstra.  Ţinând cont de realităţile de la alegerile din 2016 şi 2019, dar si cele din 01 noiembrie c. eu sunt tentat să cred că anume aşa se va întâmpla.

  Apropo, la scrutinul din 01 noiembrie,  o mare parte din alegătorii din stânga Nistrului , în pofida Hotărârii Comisiei Electorale Centrale, au fost aduşi la secţiile de votare din Rezina în mod organizat. Nu cu autobuzele şi rutierele ca la alegerile din 2016 şi 2019, dar cu automobilele. Observatorii au înregistrat zeci de automobile care au făcut naveta Rîbniţa-Rezina şi de 4-5 ori, aducând noi şi noi alegători.

Câţi alegători din stânga Nistrului au votat în total la cele 4 secţii de votare din Rezina deocamdată nu se ştie, Consiliul electoral al circumscripţiei nr.37 pentru localităţile din regiunea transnistreană a informat lumea doar că cei mai mulţi alegători transnistreni – 1250, au votat la o secţie din Rezina.  Iar în ansamblu pe regiune, potrivit aceleiaşi surse, la alegerile prezidenţiale din primul tur au participat 14709 alegători din stânga Nistrului, dintre care peste 70% au votat cu I.Dodon.

 Tudor Iaşcenco

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker