Politic

VIDEO// Platon l-ar proteja din culise pe Dodon

Veaceslav Platon, cunoscut drept raiderul nr.1 în CSI și creierul Laudromatului rusesc, a fost eliberat vara aceasta, la inițiativa Procurorului General Alexandr Stoianoglo.

Cei doi au fost colegi în Alianța pentru Integrare Europeană și împreună au blocat în 2010 proiectul de lege pentru desființarea instanțelor economice, prin care Platon își realiza schemele. Stoianoglo zice că Platon a întemnițat pe nedrept, în baza unui dosar politic, ignorând celelalte 12 dosare în care e vizat oligarhul


Eliberarea lui Platon a fost urmată de scoaterea de sub urmărire penală a doi dintre complicii săi și întoarcerea în țară a unei foste șefe de la Moldincombank, după 4 ani în care a fost dată în căutare internațională. Totodată, 13 judecători investigați în dosarul Laundromatului lui Platon au fost scoși de sub învinuire, iar 5 chiar au fost repuși în funcție.

Însuși Platon cere acum 300 de milioane de euro de la fostul procuror-șef anticorupție Viorel Morari, dar presa scrie că, de fapt, intenția ar fi să obțină acești bani de la stat.

Totodată, oligarhul s-a transformat într-un susținător aprig al lui Igor Dodon și chiar a început să intimideze oamenii care ar putea să participe la emisiuni și să dezvăluie schemele de corupție în care e implicat Igor Dodon și anturajul său. 

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker