Politic

Chicu a desemnat noii miniștri la doar câteva ore distanță

Chicu a desemnat noii miniștri la doar câteva ore distanță. Aceștia au depus jurământul însoțiți de Igor Dodon, care și-a întrerupt campania electorală „pentru a fi prezent la ceremonia de depunere a jurământului.

„Suntem într-o perioadă în care nici pentru o zi nu puteam să rămânem fără ministere care funcționează la capacitate maximă. Mesajul meu către echipa guvernamentală este unul de încredere. Ei sunt pregătiți și vor face tot posibilul pentru a face acestor provocări, dar pe de altă parte trebuie să continuăm și proiectele importante. Nu putem să intrăm în haos și blocaj din cauza scandalurilor politice. Noii miniștri trebuie să înțeleagă că și-au asumat o responsabilitate pe termen lung”, a declarat Dodon.

Chicu: „Am acționat rapid pentru ca ministerele, autoritățile statului să poată funcționa la capacitate maximă. Suntem într-o perioadă dificilă când elaborăm bugetul, când trebuie să venim în fața oamenilor cu tot felul de politici și de creșteri economice. Noi nu avem nicio oră liberă și vom încerca să asigurăm în continuare funcționalitatea deplină a ministerelor”, a spus Chicu.

Astfel, noii „vechi” miniștri sunt:

Olga Cebotari, Viceprim-ministru pentru Reintegrare – Cebotari e fosta șefă a Organizației Obștești „Centrul de susținere a tineretului din Moldova”, orașul Moscova, Federația Rusă.

Anatol Usatîi, Ministrul Economiei și Infrastructurii – a deținut funcția e secretar de stat al MEI în perioada anilor 2017-2019, în Guvernul Filip. 

Aureliu Ciocoi, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene – după ce a fost revocat din funcția de ministru de Externe, a fost numit consilier al lui Dodon în domeniul politicii externe.

Victor Gaiciuc, Ministrul Apărării – Gaiciuc este tatăl finului lui Igor Dodon. După ce a fost revocat din funcția de ministru, a revenit la funcția de Consilier al șefului statului în domeniul apărării și securității naționale.

Lilia Pogolşa, Ministrul Educației, Culturii și Cercetării –  Pogolșa a fost numită viceministru al Educației după demisia Corinei Fusu și până la fuzionarea ministerului Culturii și cel al Educației.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker