Evenimente

Dificultăți la vămuirea mașinilor cu numere transnistrene

Șoferii acuză dificultăți la vămuirea mașinilor cu numere transnistrene. Motivul este că o parte din actele solicitate de autorități nu se mai păstrează în arhivele din stânga Nistrului.

Șeful Biroului pentru reintegrare, Gheorghe Bălan, a declarat pentru IPN că se elaborează un proiect de hotărâre de Guvern care va prevedea mecanismul care să le permită cetățenilor să-și vămuiască automobilele în lipsa unor acte. Una dintre posibilități ar fi o declarație pe proprie răspundere pe care o vor semna posesorii de automobile cu numere de înmatriculare transnistrene. Estimativ, acest proiect de hotărâre ar putea fi examinat săptămâna viitoare.

Începând cu 1 aprilie 2017, va fi interzisă circulația pe drumurile publice a autovehiculelor cu numere de înmatriculare în stânga Nistrului în cazul conducătorilor care dețin permis de conducere al Republicii Moldova și domiciliază în dreapta Nistrului. Timp de trei luni, în perioada 1 ianuarie-1aprilie, posesorii de automobile înmatriculate peste hotare sau în stânga Nistrului, indiferent de termenul de exploatare, le pot plasa sub regimul vamal de import cu achitarea accizei în mărime de 30% din cota stabilită pentru anul 2016.

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker