Electorala 2020PoliticRezina

Maia Sandu s-a întâlnit la Rezina cu câteva sute de oameni buni

Maia Sandu s-a întâlnit la Rezina  cu câteva sute de oameni buni.

Câteva sute de locuitori ai oraşului Rezina şi localităţilor din raion au venit sâmbătă, invitaţi de echipa candidatei la funcţia de preşedintă a Republicii Moldova, Maia Sandu, la o întrunire a oamenilor buni.

Maia Sandu s-a întâlnit la Rezina  cu câteva sute de oameni buni

De obicei, la Rezina, întâlnirile candidaţilor din partea formaţiunilor politice de guvernământ la funcţii electorale cu cetăţenii sunt organizate discret, de regulă doar pentru susţinătorii acestora. Despre întrunirea de sâmbătă lumea a aflat dintr-o mulţime de invitaţii publice afişate în oraş şi satele raionului, pe reţelele de socializare.

Maia Sandu s-a întâlnit la Rezina  cu câteva sute de oameni buni

Liderul organizaţiei teritoriale Rezina a PAS, Serghei Bagrin, a făcut o trecere în revistă a rezultatelor fostelor guvernări ale raionului, menţionând că, “în ultimele două decenii permanent am  fost manipulaţi, minţiţi, furaţi, persecutaţi. Cu banii publici cei de la putere şi-au procurat imobile de lux în ţară şi peste hotare, terenuri, automobile scumpe. Oamenii s-au săturat de asemenea guvernanţi, oamenii vor o schimbare în folosul lor. Schimbarea guvernării începe cu schimbarea preşedintelui ţării şi noi considerăm, că cea mai bună candidatură pentru această funcţie este Maia Sandu, o politiciană tânără, energică, cinstită, curajoasă, integră, bine pregătită, care prin toată activitatea ei a demonstrat aceste calităţi absolut necesare unui conducător de ţară”. 

Făcând o trecere în revistă a rezultatelor alegerilor din 01 noiembrie 2020 în raionul Rezina, S. Bagrin şi-a exprimat opinia că în turul II şi mai mulţi alegători din raion vor vota cu Maia Sandu, astfel “contribuind în mod concret la salvarea ţării de hoţi, demnitari şi funcţionari corupţi, la eradicarea sărăciei”. 

Deputatul PAS Radu Marian, ex-ministrul Apărării, analistul politic Viorel Cibotaru, ambii cu rădăcini în zona Rezina-Şoldăneşti, au vorbit despre situaţia politică, economică şi socială precară din ţară şi impotenţa actualei guvernări de a o schimba spre bine; despre şansele legate de participarea la actualele alegeri prezidenţiale ale Maiei Sandu, o politiciană de formaţie nouă, care, împreună cu echipa ei şi susţinută de oamenii buni, sunt hotărâţi şi vor reuşi să scoată ţara din impas prin reforme autentice, benefice în economie, justiţie, sfera socială etc.

“Oponenţii noştri continuă să manipuleze opinia publică cu minciuni de tipul “Maia Sandu a închis şcolile, vrea să închidă spitalele, a lichidat raioanele”. Eu eram elev când la examenele de bacalaureat în săli au fost instalate camere video şi astfel a fost stopat procesul de cumpărare şi vânzare a notelor, falsificarea atestatelor.

Cât priveşte optimizarea şcolilor, reducerea numărului angajaţilor din învăţământ şi funcţionarilor din sate, acest concept a fost elaborat de Ministerul Economiei condus de Igor Dodon, contrasemnat de prim-viceministra Zinaida Greceanâi şi aprobat de Guvernul Tarlev încă în 2008. În perioada când Maia Sandu a fost ministră a Educaţiei au fost închise 73 de şcoli.

Până la ea şi după în câteva sute de localităţi au fost închise nu numai licee şi gimnazii, dar şi şcoli primare. Şi asta pentru că în ultimele două decenii numărul elevilor s-a redus cu 50 la sută, pentru că guvernările respective au pus la pământ economia ţării şi au alungat tineretul să-şi caute rostul peste hotare”, a spus Radu Marian.

“Maia Sandu, pe care o cunosc de două decenii, este unica politiciană de la noi care trăieşte cu viitorul şi nu cu trecutul, cum au procedat cei care au guvernat Moldova până acum, aducând-o în rândul celor mai sărace ţări din Europa.

Maia Sandu este un lider adevărat, lucru recunoscut de elita UE şi SUA şi demonstrat de majoritatea electoratului încă la alegerile din 2016, dar care atunci n-a ajuns în funcţia de şefă a statului pentru că scrutinul a fost fraudat masiv de cei de la guvernare. Acum avem posibilitatea să nu mai admitem asemenea nedreptăţi. Votând la 15 noiembrie cu Maia Sandu, noi de fapt votăm pentru noi, pentru o viaţă normală în viitor a noastră, a copiilor şi nepoţilor noştri”, a remarcat Viorel Cibotaru.

În continuare au luat cuvântul mai mulţi rezineni: profesoara pensionară Maria Gaugaş, profesoara Aliona Albu, consilierul local Iurie Rusnac din s. Păpăuţi ş.a. 

“Lidera noastră, Maia Sandu, a reuşit să adune în jurul său zeci de mii de oameni buni şi asta este chezăşia succesului ei, care va fi şi succesul nostru. Noi, tinerii din raionul Rezina, am înţeles că dacă vrem să avem un viitor bun acasă, trebuie să mergem într-un pas cu Maia Sandu, unica soluţie pentru R. Moldova şi oamenii buni, să luptăm împreună cu hoţia, corupţia, fărădelegile”, a menţionat Iurie Rusnac.

Referindu-se la poziţiile-cheie din platforma sa electorală, Maia Sandu a pus accentul pe mai multe probleme stringente ale ţării: 

“Vom aduce investiţii europene solide, cel puţin câte 100 mil. de euro anual, pentru dezvoltarea businessului mic şi mijlociu, ca să implicăm în afaceri un număr cât mai mare de cetăţeni; vom asigura îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale cetăţenilor prin modernizarea infrastructurii de producţie şi sociale – apeducte, canalizare, gazificare, drumuri bune în localităţile săteşti. Eu vreau ca aceste investiţii să meargă direct în localităţi, evitând guvernul, autorităţile raionale. Voi fi avocatul primarilor, al APL atunci când acestea vor lucra pentru comunităţi”.

Cât priveşte diferendul transnistrean, dumneaei a declarat: “Vreau să mulţumesc alegătorilor noştri din stânga Nistrului. Eu nu am posibilitate să merg în această regiune să discut cu cetăţenii de acolo şi mă bucură că o parte din ei totuşi au auzit mesajul nostru şi sunt cu noi pe aceeaşi poziţie. Sunt convinsă că oamenii buni din stânga Nistrului la fel îşi doresc condiţii decente de viaţă, soluţionarea diferendului transnistrean, relaţii normale cu malul drept, de care ei sunt privaţi.

Pentru a rezolva aceste probleme noi trebuie să scăpăm de guvernanţii de la Chişinău, care au transformat regiunea transnistreană într-o fabrică de făcut bani prin diferite scheme ilegale de corupţie şi contrabandă. În cele câteva luni cât am fost la conducere noi am reuşit să oprim o parte dinte aceste scheme, inclusiv contrabanda cu ţigări prin regiunea din stânga Nistrului, care apoi au fost restabilite de Guvernul lui Dodon”, a menţionat Maia Sandu.

Referindu-se la o altă problemă de pe ordinea de zi a politicii moldoveneşti – soarta actualului Parlament, Maia Sandu a spus: “Eu am declarat şi păstrez angajamentul de a dizolva acest Legislativ, care a devenit o ruşine pentru R. Moldova şi a organiza alegeri anticipate. Sunt sigură că vom găsi căi constituţionale de soluţionare a acestei probleme, pentru a le ajuta cetăţenilor ţării să aleagă în Parlament reprezentanţi credibili, capabili să lucreze pentru binele ţării şi al cetăţenilor”.

Tudor Codreanu

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker