EvenimenteOrhei

60 de gospodării din satul Neculaieuca, raionul Orhei, au fost racordate la rețeaua de distribuție a gazelor naturale

60 de gospodării din satul Neculaieuca, raionul Orhei, au fost racordate astăzi la rețeaua de distribuție a gazelor naturale.

Potrivit serviciului relații publice al SA „Moldovagaz”, racordarea a fost posibilă datorită finalizării lucrărilor de construcție a cca 2 kilometri de gazoduct de presiune medie și joasă, precum și a instalării echipamentului aferent.

Totodată, la momentul inițial, conform proiectului, a fost planificată conectarea a 39 de consumatori, însă după demararea lucrărilor au parvenit încă 21 de cereri.

„Noi zilnic primim adresări din partea oamenilor din regiunile țării cu solicitarea să fie conectați la rețea. Noi includem cererile respective în planurile de extindere a rețelelor. Gazele naturale astăzi sunt mai ieftine în comparație cu lemnele și cărbunele și, concomitent, utilizarea lor este mai confortabilă și ecologică”, a menționat șeful Secției investiții SA „Moldovagaz”, Andrian Sîrbu.

În anii următori, în localitatea respectivă urmează să fie construite încă cca 2,5 kilometri de rețea cu un potențial de racordare a cel puțin 50 de consumatori noi.

„În extinderea eficientă a rețelelor de distribuție a gazelor naturale rolul important îî revine organelor publice locale, care urmează să asigure elaborarea și achitarea proiectelor, precum și să garanteze acordul de a se conecta a cel puțin 50% din locuitorii sectorului gazificat”, a subliniat directorul întreprinderii „Orhei-gaz”, Alexandr Arabadji.

Lucrările de extindere a rețelelor se efectuează și în satul Mândrești din raionul Telenești. Până la sfârșitul anului curent în localitatea respectivă urmează să fie construite cca 1 kilometru de gazoduct, cu un potențial de racordare a 19 consumatori noi.

Întreprinderea „Orhei-gaz” deservește raioanele Orhei, Rezina, Șoldănești și Telenești. Potrivit planului pentru anul 2020, per total se vor construi peste 26 kilometri de gazoduct în 15 localități, iar accesul la rețea îl vor obține cca 400 de consumatori. În 5 localități lucrările deja sunt finisate. În anul 2021 întreprinderea planifică să construiască peste 39 de kilometri de gazoduct și să racordeze cel puțin 743 de consumatori.

Bugetul tuturor companiilor din sistemul „Moldovagaz” pentru extinderea rețelelor în anul 2020 a fost majorat de la 18 până la 52 milioane de lei, iar în anul viitor această cifră practic se va dubla.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker