Social

Ministerul a acuzat presa şi experţii

Ministerul Sănătății a reacţionat foarte bolnăvicios la publicaţiile din presă despre cele întâmplate cu gravida din s. Slobozia-Horodişte, care a fost purtată câteva zile de medici cu fătul nenăscut mort. CUVÂNTUL a scris despre această situaţie în articolul „Iresponsabilitate sau o problemă de sistem?” publicat în numărul precedent.

Autoritatea acuză presa și experții ce s-au expus pe acest caz că au denaturat declarațiile Mariei Gădiac. Autoritatea anunță că a vorbit cu mama, care le-a spus că se simțea bine când a aflat că fătul nu mai este viu, „cu excepția traumei psihologice”.

„Medicii au examinat starea de sănătate a femeii și au constatat că decesul fătului nu a provocat complicații. Pe parcursul drumului spre Institutul Mamei și Copilului, dar și în timpul internării, iar medicul-ginecolog din Rezina s-a interesat permanent despre starea ei de sănătate. Această situație demonstrează faptul că pacienta a beneficiat de asistența necesară și atitudine adecvată din partea medicilor de la Spitalul Raional Rezina”, se precizează într-o relatare a Ministerului Sănătății pe o reţea de socializare.

Totodată, autoritatea acuză specialiștii în etică medicală, care au comentat cazul pentru Sănătate INFO, că nu ar fi trimis sugestiile lor pentru modificarea protocolului existent acum în mortalitatea antenatală.

Într-un comunicat mediatizat recent de Consiliul Raional Rezina se menţionează că medicii rezineni propun Ministe-rului Sănătății modificarea Protocolului Clinic standardizat pentru medicii obstetricieni – ginecologi ”Moartea antenatală a fătului” și Normelor metodologice de aplicare a Programului unic de asigurări obligatorii de asistență medicală, ca gravidele să fie transportate către maternitățile de nivelul II și III cu transport sanitar. De asemenea se propune introducerea în statele de personal ale instituțiilor medicale a funcției de psiholog.

De la Primăria Horodişte am aflat că Maria a născut o fetiţă moartă, care a fost înmormântată în cimitirul din satul natal. De sâmbăta trecută femeia se află acasă şi se simte bine.

Foto simbol moldova.org

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker