Politic

Rusia: Imunitate pe viață la urmărirea penală pentru foștii președinți

Rusia: Imunitate pe viață la urmărirea penală pentru foștii președinți. Parlamentarii ruși au depus joi o propunere legislativă menită să acorde foștilor președinți imunitate pe viață de urmărirea penală.

Astfel, președinții nu pot fi considerați responsabili penal sau administrativ pentru infracțiunile comise în timpul îndeplinirii mandatului lor, relatează The Moscow Times.

„Proiectul de lege asigură garanții de imunitate ex-președinților dincolo de termenii puterilor lor prezidențiale”, a declarat pentru Interfax senatorul Andrei Klishas, co-președintele grupului.

„Acest lucru extinde perioada de garanție a imunității pentru un președinte care încetează să-și mai exercite puterile”, a adăugat Klishas, care conduce Comitetul pentru legislație constituțională și construirea statului al Consiliului Federației din camera superioară.

Proiectul de lege nou propus conferă, de asemenea, ambelor camere ale parlamentului rus puterea de a le ridica președinților imunitatea cu o majoritate de două treimi în termen de trei luni dacă sunt acuzați de înaltă trădare sau alte infracțiuni.

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker