Politic

Rusia: Imunitate pe viață la urmărirea penală pentru foștii președinți

Rusia: Imunitate pe viață la urmărirea penală pentru foștii președinți. Parlamentarii ruși au depus joi o propunere legislativă menită să acorde foștilor președinți imunitate pe viață de urmărirea penală.

Astfel, președinții nu pot fi considerați responsabili penal sau administrativ pentru infracțiunile comise în timpul îndeplinirii mandatului lor, relatează The Moscow Times.

„Proiectul de lege asigură garanții de imunitate ex-președinților dincolo de termenii puterilor lor prezidențiale”, a declarat pentru Interfax senatorul Andrei Klishas, co-președintele grupului.

„Acest lucru extinde perioada de garanție a imunității pentru un președinte care încetează să-și mai exercite puterile”, a adăugat Klishas, care conduce Comitetul pentru legislație constituțională și construirea statului al Consiliului Federației din camera superioară.

Proiectul de lege nou propus conferă, de asemenea, ambelor camere ale parlamentului rus puterea de a le ridica președinților imunitatea cu o majoritate de două treimi în termen de trei luni dacă sunt acuzați de înaltă trădare sau alte infracțiuni.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker