Politic

Proiecte de aproape 30 mln de lei într-un singur an

Pe parcursul anului 2016, în raionul Şoldăneşti au fost implementate proiecte în sumă totală de aproape 30 milioane de lei. Jumătate din această sumă a fost cheltuită pentru reparaţia drumurilor din localităţile raionului. În mare parte, banii au venit de la Biroul pentru Reintegrare, Bugetul de Stat şi cel raional, Fondul pentru Eficienţă Energetică, Fondul de Investiţii Sociale din Moldova (FISM) şi Fondul Ecologic Naţional.

Potrivit informaţiei oferite de Svetlana Rotundu, preşedinta raionului Şoldăneşti, anul 2016 a fost unul bun pentru întregul raion. În majoritatea domeniilor de activitate au fost înregistrate succese. Acest lucru n-ar fi fost posibil dacă nu erau surse financiare, explică specialiştii. Pe parcursul anului, pentru realizarea proiectelor sociale, din bugetul raional au fost valorificaţi circa 2 mln de lei. Cu jumătate de milion de lei, administraţia raionului a contribuit la construcţia stadionului din Cotiujenii Mari. Pentru schimbarea geamurilor la Gimnaziul Samaşcani Consiliul Raional a alocat 212 mii de lei. 

Prin intermediul unui parteneriat cu Ambasada Republicii Polone la Chişinău, Consiliul Raional a reparat sala pentru sport de la LT „Alexei Mateevici” din oraşul Şoldăneşti. Suma proiectului a fost de 800 mii de lei, dintre care 330 mii de lei a alocat administraţia raionului. Tot în 2016, primăriile Alcedar şi Poiana au implementat un proiect de reabilitare a sistemului de iluminare stradală finanţat de către Biroul pentru Reintegrare, care în ambele cazuri a venit cu un suport financiar de peste 200 mii de lei. Şi la Climăuţii-de-Jos, Biroul pentru Reintegrare a investit 220 mii de lei pentru reparaţia sistemului de încălzire al gimnaziului.

Conform informaţiilor oferite de către colaboratorii Aparatului preşedintei raionului, cea mai mare investiţie, în 2016, a fost valorificată de Primăria Dobruşa. Cu circa 6 mln de lei, oferiţi de Fondul Ecologic Naţional, în sat a fost construit apeductul. FISM-ul a investit 3 mln de lei la Salcia, unde a fost reparată grădiniţa de copii. În satul Olişcani, cu 215 mii de lei din Bugetul de Stat şi cel local, primăria a reabilitat iluminarea stradală.

Anul trecut, administraţia raionului a elaborat şi a înaintat spre finanţare alte şapte proiecte, la care aşteaptă deciziile finanţatorilor.

În imagine: Împreună cu Fondul pentru Eficienţă Energetică, administraţia raionului a finalizat implementarea proiectului de anvelopare a spitalului raional. Costul lucrărilor este de 3,8 mln de lei. Din această sumă, 700 mii de lei au fost oferiţi de Consiului Raional.

Natalia Rotari

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker