EvenimenteOrhei

Studenta Anișoara Cotovan și-a lansat cartea de debut

Sâmbătă, la Biblioteca Publică ”A. Donici” din Orhei a avut loc lansarea cărții de debut a Anișoarei Cotovan, studentă la Colegiul Pedagogic ”Vasile Lupu” din  localitate, eveniment care a adunat colegi ai debutantei, rude, dar și amatori de poezie din municipiu. 

Studenta Anisoara Cotovan min
 Poetul Vasile Cocarcea a invitat-o pe Anișoara să devină membră a Ligii Scriitorilor Români cu sediul la Cluj-Napoca, filiala Orhei.

Ludmila Botnariuc, colaboratoarea bibliotecii, a făcut o retrospectivă a creației Anişoarei Cotovan: ”M-a fascinat această copila cu ochi mari, cu încredere în sine și sinceritate în prim plan, o fire creativă, talentată. Poeziile și le-a adunat într-un jurnal, astfel a apărut ideea unei cărți de debut cu titlul ”Lasă să plouă”, care a fost adusă astăzi la judecata cititorului”, a remarcat dna Botnariuc. 

„Poezia Anişoarei te pune de gânduri. Trebuie neapărat să susținem această peniță, care este una nepereche. Însuși titlul cărții remarcă într-un fel starea de spirit a țăranului nostru, pentru care așteptarea ploii întotdeauna a fost una din stările de suflet. Este o poezie bună, care trebuie să ajungă la cititor”, a menționat dl Cocarcea. 

Poeta Ecaterina Negară, care a pregătit pentru tipar  cele 123 de poezii ale autoarei, a relatat audienței că a muncit cu plăcere: ”Este o poezie scrisă cu pasiune, dar o poezie concepută precum e conceput un copil, care neapărat trebuie să se nască fericit. Este o poetă talentată, o mândrie pentru părinții ei din Dâcova, rude, instituția unde învață, dar și întreaga lume dornică de poezie și frumos”, a menționat dna Negară. 

”Simt că m-am născut cu poezia în sânge. Ea mă prezintă și mă reprezintă într-un mod frumos și armonios de a spune ceea ce sensibilizez. Pentru mine dorul, dragostea,  tristețea, nostalgia și absolut tot ce ne înconjoară ia o formă mai imensă și mai fermecător conturată când este redată prin vers”, a menționat autoarea.

Cartea de debut a apărut la Casa editorială „Foxtrot”  din Chișinău și acum poate fi găsită în bibliotecile și librăriile din Orhei. 

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker