Cere socoteală pentru banii publici

Cartierul Trandafirilor a scăpat de noroi şi beznă

Locatarii cartierului Trandafirilor din partea de nord-vest a oraşului Rezina mai bine de două decenii la rând au fost supuși unor disfuncționalități insuportabile. Proiectarea acestui masiv locativ a început acum 30 de ani. Inițial se prevedea înălţarea a 11 blocuri locative cu un număr total de 460 de apartamente și alte clădiri pentru prestări servicii comunale și sociale. Anevoios și cu multe probleme a decurs construcția acestui cartier, care, de fapt, mai continuă și în zilele de azi.

În primul deceniu al acestui „proiect epocal” au fost date  în exploatare 7 blocuri cu un număr total de 294 de apartamente, în care locuiesc cca 900 de rezineni. Aceștia timp de două decenii au fost sortiți să mestece noroiul toamnelor și primăverilor.

Potrivit informației primarului orașului Rezina, Simion Tatarov, expusă la o ședință recentă a Consiliului Orășenesc, în anul trecut, SA „Magistrala”, timp de câteva luni, a valorificat 2,235 milioane de lei la construcţia străzii Trandafirilor și a căilor de acces către blocurile locative. Lucrările rutiere pe strada Trandafirilor, cu o lungime de cca 0,3 km și 3 tronsoane către blocurile locative cu o lungime comună de cca 350 metri, au rezistat etapei de control. La moment Întreprinderea Municipală „Servicii Comunal-Locative” finalizează instalarea sistemului de iluminare a spațiului public din acest cartier.

„În anul curent se preconizează efectuarea lucrărilor de amenajare a spațiilor verzi, odată cu terminarea cărora vor lua sfârșit și chinurile de decenii ale locatarilor din cartierul Trandafirilor”, a mai spus Simion Tatarov.    

 

Această rubrică este realizată cu suportul financiar al Ambasadei Finlandei la Bucureşti. Responsabilitatea pentru conţinutul materia-lelor publicate aparţine autorului şi nu neapărat reflectă poziţia Ambasadei.

Ion Perciun 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker