Harta victoriilor civiceSocialTelenești

Noi instruiri pentru membrii Coaliției Locale din orașul Telenești

La 27 octombrie, în orașul Telenești, au fost desfăşurate instruiri ce țin de capacitarea Coaliției Locale pentru transparența bugetară și a reprezentanților primăriei, responsabili de implementarea Bugetării Participative. Această activitate este realizată în cadrul proiectului „Bugetul Meu”.

Subiectele discutate în cadrul celei de 3-a instruiri tematice au fost: „Abordarea Teritorială a Dezvoltării Locale (ATDL)” şi „Modelul de Management Ecologic; Modelul de Management Social; Modelul de Management al Calității”.

Eugenia Roșca, secretara Coaliției pentru bugetare participativă din oraşul Telenești, s-a referit la politicile publice ce țin de dezvoltarea Regiunii Centru, menționând că dezvoltarea în această regiune nu se face după principiul diminuării discrepanței dintre urban și local, începând de la cea mai puțin dezvoltată zonă, dar se face pe criterii politice. 

Valeriu Rusu, director executiv AO ADR „Habitat”, expert, formator și coordonator de proiect pe Regiunea Centu de Dezvoltare, fost membru în acest consiliu pe perioada a cinci mandate, a menționat că toate politicile publice, strategiile și planurile ce țin de abordarea teritorială a dezvoltării locale și a dezvoltării regionale trebuie să fie consultate cu cetățenii din localitățile regiunii. În concluzie el a spus că această problemă poate fi soluționată numai prin introducerea unui filtru legal de competențe și imparțialitate pentru persoanele care sunt alese ca membri ai Consiliului RDC.

Participanții au fost interesați de subiectele instruirii și au reiterat importanța consultării opiniilor lor şi participării cetățenilor la elaborarea politicilor  cu privire  la Abordarea Teritorială a Dezvoltării Locale și a Dezvoltării Regionale.

Proiectul ”Bugetul Meu” („Informează, abilitează și acționează! Societatea civilă pentru o mai bună guvernanță bugetară în Moldova”), este implementat de Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, în calitate de partener principal, în consorțiu cu Konrad Adenauer Stiftung e.V. (KAS, Germania), Centrul pentru Studii Est-Europene (CSEE, Lituania) și Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE). Proiectul este implementat cu suportul financiar oferit de Uniunea Europeană și Konrad Adenauer Stiftung e.V.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker