Electorala 2020PoliticTelenești

Teleneşti: Andrei Năstase, cu rezultat modest pe țară, lider în satul natal

Drumul de la Orhei spre Telenești l-am parcurs în compania unui șofer de cursă lungă, care transportă încărcături prin toată Europa.

Dumnealui şi-a expus părerea vizavi de ceea ce se întâmplă cu moldovenii noştri aflaţi  peste hotare și atitudinea lor față de guvernarea de la Chișinău:

”Diaspora va ieși la urne masiv și votul ei nu va fi atât pentru Maia Sandu, cât împotriva lui Dodon. De ce? Pentru că structurile de stat s-au contopit cu cele mafiote, interlopii sunt eliberați din puscării, s-au prădat trei bănci și nimeni nu răspunde pentru asta. Dacă societatea moldovenească aici s-a deprins cu o atare situație, apoi diaspora – nicidecum. Diaspora este pornită rău împotriva guvernării şi votarea va demonstra acest lucru„,  mi-a spus șoferul.    

La Telenești lumea făcea coadă în fața secțiilor de votare. După cum mi s-a spus, şi în oraş, şi în raion procesul de votare s-a desfăşurat fără încălcări majore. 

Observatorii „Promo-LEX” au stabilit la secția de votare 34/5 din Bănești, că între orele 10:00-13:30 în raza de 50 m de la secție a fost observat un reprezentant al unui candidat care făcea agitaţie şi au sesizat președintele biroului electoral.

În apropierea secției de votare nr. 34/1 din Ciulucani, la ora 14:25, au fost observate materiale publicitare ale doi concurenţi electorali. La 10 minute după informarea președintelui biroului electoral materialele respective au fost înlăturate.

Pe raionul Teleneşti voturile se prezintă în felul următor:

Procese verbale  23661

Total voturi:

Sandu Maia 34.03% (8051)

Ivanov Violeta 17.76% (4203)

Dodon Igor  16.75% (3963)

Năstase Andrei 15.20% (3596)

Usatâi Renato 9.06% (2143)

Deliu Tudor  4.49% (1062)

Ţâcu Octavian  1.78% (422)

Chirtoacă Dorin  0.93% (221)

Rezultatele alegerilor la Telenești întotdeauna au trezit prilej de explicații și interpretări. În primul rând, niciodată partidele de stânga aici nu au luat majoritatea. La scrutinul din 1 noiembrie c. surpriza cea mai mare este numărul de voturi înregistrate de Andrei Năstase, originar din acest raion, care a obținut aici un rezultat mult mai mare decât media pe republică – 3596 voturi sau 15.20% din numărul total al voturilor valabil exprimate. La baştina sa, în s. Mândreşti, Andrei Năstase a acumulat 437 voturi din cele 580 exprimate. Şi la Ciulucani mai mult de jumătate din alegători l-au susţinut pe Andrei Năstase.

Ion Cernei

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker