Cere socoteală pentru banii publici

Ministerul vrea să cântărească autovehiculele din mers

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor (MTID ) a elaborat studiul de fezabilitate „Implementarea punctelor de cântărire în mișcare a transportului auto de mare tonaj, care circulă pe drumurile publice din Republica Moldova”.

După cum se concretizează într-un comunicat de presă al MTID, această analiză a fost realizată cu scopul de a crea oportunități de implementare, din punct de vedere economic, a unui sistem automatizat de monitorizare și prevenire a circulației transportului care depășește limitele maxim admise pe axă și gabarit, pe drumurile din Republica Moldova.

Principalul obiectiv este eliminarea sau reducerea drastică a gradului de deteriorare a drumurilor, din cauza autoturismelor de mare tonaj. Datele statistice arată că la momentul actual, 14% dintre vehiculele care circulă pe drumurile naționale au depășire pe masa pe axă. De asemenea, costurile de întreținere a sistemului actual de cântărire a autoturis-melor este mai mare de trei ori decât amenzile încasate din realizări.

La fel, urmează să fie exclus factorul uman la preselecția camioanelor suspecte de încălcarea normelor, dar și la cântărirea și calcularea amenzilor.  

Reieșind din cele spuse mai sus, pentru Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor este o prioritate nu doar construcția traseelor noi sau reparația celor existente, dar și întreținerea drumurilor pe care le avem în gestiune.

Proiectul dat ar fi extrem de actual și benefic în special pentru drumurile naționale ce trec prin raioanele Rezina, Șoldănești, Orhei cu un trafic sporit de autovehicule de mare tonaj care transportă ciment și metal de la uzinele situate în zona Rezina-Râbnița.

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor propune spre dezbateri publice această inițiativă, pe un termen de 20 de zile.

În prezent, în ţară există 60 de puncte de cântărire a autoturismelor, dintre care 10 puncte mobile, eficiența activității cărora lasă mult de dorit. Imagine de pe site-ul MTID.

Ataşat găsiţi studiul de fezabilitate: http://mtid.gov.md/sites/default/files/Studiu.pdf

                                                                                     

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker