Cere socoteală pentru banii publici

Serviciul datoriei, mai mare decât Fondul Rutier

În anul 2016 Guvernul R.Moldova a cheltuit pentru plata dobânzilor la angajamentele interne şi externe 1,75 miliarde de lei, cu 67% mai mult decât în a. 2015 şi de 3 ori mai mult ca în 2014, relatează moldstreet cu referire la Ministerul Finanţelor. Suma dată este cu 100 de mln mai mare decât s-a prevăzut în 2016 pentru reparaţia şi întreţinerea drumurilor.

Totodată, potrivit aceleeaşi surse, datoria de stat în 2016 s-a majorat cu 17,28 miliarde de lei şi a ajuns la cota de 50,78 miliarde, aproape dublu faţă de 2014.

Datoria internă a Guvernului a crescut de 3 ori, de la 7,23 la 21,52 miliarde de lei din cauza creditelor de urgenţă de 13 miliarde de lei acordate celor 3 bănci care au falimentat, precizează sursa citată.

Foto simbol mold-street.

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker