Evenimente

Judecătoriile cu cei mai mulți magistrați trași la răspundere pentru abateri disciplinare

Un raport al Colegiului Disciplinar al Consiliului Superior al Magistraturii relevă că în 2016 magistrații din 29 de instanţe au fost trași la răspundere. În topul instanțelor judecătorești cu cele mai multe abateri disciplinare, alături de Judecătoriile Râşcani, Centru şi Buiucani din mun. Chişinău (13 şi 9  cauze disciplinare), figurează şi Judecătoria Orhei cu 9 cauze disciplinare, relatează www. agora.md

În anul 2016 Plenul Colegiului disciplinar a pronunţat 13 hotărâri de aplicare a sancțiunii disciplinare. Împotriva unuia şi aceluiași judecător au fost intentate şi examinate câte 2 sau mai multe cauze. Cele mai multe cauze au fost intentate contra a doi judecători de la Orhei – Steliana Lazari și Vasile Negruță – câte patru cauze fiecare. (Din decembrie 2016 Vasile Negruţă nu mai este în funcţie).

Conform www.agora.md, rezultatele examinării cauzelor disciplinare din 2016 arată în felul următor: mustrări – 6, avertismente – 7, încetate – 53, admis contestaţie – 1, respins contestaţie – 24.

Potrivit sursei citate, printre abaterile disciplinare ale judecătorilor, invocate cel mai des în sesizări, se numără încălcarea termenilor de procedură, aplicarea în mod intenţionat, cu rea-voinţă a legislaţiei contrar practicii judiciare, incompetența profesională, neîndeplinirea obligațiilor de serviciu și o atitudine nedemnă față de alți participanți la proces.

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker