PoliticSocial

Dodon: Diaspora are propria viziune politică, care se află în disonanță cu populația de acasă

Dodon: Diaspora are propria viziune politică, care se află în disonanță cu populația de acasă.

Candidatul independent, Igor Dodon, a făcut prima declarație după publicarea rezultatelor alegerilor pezidențiale din primul tur.

Dodon a menționat că „diaspora reprezintă un electorat paralel cu cel al Republicii Moldova, iar acest electorat are propria viziune și propria preferință politică și în mare parte aceste preferințe ale diasporei se află în disonantă cu preferințele populației majoritare care locuiește și muncește acasă în Moldova”.

Vreau să felicit contracandidatul meu cu faptul că ajuns în turul doi, de fapt se repetă situația de acum patru ani în urmă când am fost doi concurenți electorali în turul doi pentru funcția de președinte al Republicii Moldova. Eu cred că noi ne vom vedea și la dezbatere electorală în timpul apropiat, dar din nou și acel contracandidat făcea declarații de falsificări și ar fi bine tot să ia o poziție în acest sens.

 Noi cu toții am remarcat aseară că diaspora a fost foarte activă la aceste alegeri și putem spune că diaspora reprezintă un electorat paralel cu cel al Republicii Moldova. Acest electorat are propria viziune și propria preferință politică și în mare parte aceste preferințe ale diasporei se află în disonantă cu preferințele populației majoritare care locuiește și muncește acasă în Moldova. Așa arată votul de ieri, dar aceasta este realitatea democrației. 

Vreau să remarc că alegerile de ieri au demonstrat o tendință clară în politicul din Republica Moldova, alegătorii din centru stânga reprezintă 55 – 60 % din totalul de alegători în pofida faptului că am avut așa prezență în diasporă, care a votat pe dreapta”, a declarat Dodon.

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker